Ugašen portal “Črčkarije”

Ugašen portal “Črčkarije”

U ponedjeljak smo naišli na slijedeću obavijest: »Portal ugašen. Čitatelji, hvala što ste nas pratili sve ove godine«. / Nadamo se da će se okolnosti promijeniti i da će se »Črčkarije« uskoro opet vratiti među »žive«. U međuvremenu tekstovi objavljeni do 1. rujna 2014. bit će i dalje dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog arhiva weba

U šarenoj internetskoj medijskoj ponudi svoje zasluženo »mjesto pod suncem« svakako je imao portal »Črčkarije« (http://www.crckarije.com/), koji se isticao kako po originalnom retro crno-bijelom dizajnu, tako i po zanimljivom sadržaju. Nažalost, za posjeta portalu sa sjedištem na otoku Krku, u ponedjeljak smo naišli na slijedeću obavijest: »Portal ugašen. Čitatelji, hvala što ste nas pratili sve ove godine«.

Ovu nam je razočaravajuću vijest potvrdio i urednik »Črčkarija« i autor rado čitanih tekstova Marko Sladić, a razlozi gašenja portala nisu financijske naravi.

Na portalu koji je osmislila ekipa mladih kreativaca, sa željom stvaranja nečeg novog mogli su se pročitati reportaže, putopisi, osvrti i različiti članci koji su privlačili pozornost, a koje, kako je stajalo u njegovom opisu, mlada novinarska ekipa »črčka od apsolutno ničega«.

Još jedna posebnost portala je bila da je sav sadržaj objavljen na njemu bio besplatan i mogao se slobodno koristiti i  preuzimati, a na čitatelju je bilo samo da ga posjeti i uživa. Uz to, njegova ekipa se bavila i humanitarnim radom.

»U kombinaciji s modernim tehnologijama črčkamo pisana djela koja imaju pozitivne višenamjenske zadatke: opuštanje čitatelja, učenje nečem novom i pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija :)«, rezime je ovog portala.

Toplo se nadamo se da će se okolnosti promijeniti i da će se »Črčkarije« uskoro opet vratiti među »žive« i nastaviti sa svojim djelovanjem. U međuvremenu tekstovi objavljeni do 1. rujna 2014. bit će i dalje dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog arhiva weba. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni