Udruge pozivaju na prosvjed ispred DORH-a

Udruge pozivaju na prosvjed ispred DORH-a

Koordinacija građanskih udruga i inicijativa u gradu Zagrebu poziva sugrađane na prosvjednu akciju koja će se održati danas u 13 sati ispred zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), Gajeva 30. Skupom se želi upozoriti na veliki broj kaznenih prijava među kojima se nalaze i prijave udruga podnesene na temelju sumnje u nezakonito postupanje gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Ističu kako je podnošenje kaznene prijave radi sumnje u korupciju i druga protuzakonita djela dužnost je i obaveza svakog građanina radi pridonošenja sigurnosti grada i države i provođenja zakona i propisa u javnim interesu.

Udruge – članice Koordinacije građanskih udruga i inicijativa u gradu Zagrebu podnijele su DORH-u nekoliko kaznenih prijava na koje još nema primjerene reakcije nadležnih tijela. Tvrde kako neke prijave stoje u ladicama i po tri godine iako je obveza državnog odvjetništva da postupi po prijavi i da najkasnije 6 mjeseci od dana prijave, o njenom statusu obavijesti o podnositelja prijava.

»Građani plaćaju sve namete, poreze, doprinose i račune za javne usluge i spremni su surađivati i ispunjavati sve svoje obaveze i dužnosti prema zakonima – stoga imaju pravo tražiti da svako državno tijelo kvalitetno i bez iznimke provoditi zakone i propise«, ističu iz Koordinacije.

O svemu navedenom bit će govora na prosvjednoj akciji.

Koordinaciju čine Udruga građana Siget, Inicijativa Samoborček, Udruga Glog Središće, Braniteljska udruga Vidra – veterani i društvena akcija, Inicijativa za spas Medvednice, Zagreb bez zračenja, udruga Uzor- Resnik i druge. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni