Udruga Vigilare proziva Bandića zbog neprimjerenih reklama ZKM-a

Udruga Vigilare proziva Bandića zbog neprimjerenih reklama ZKM-a

“Opasnim glupostima se u nedostatku kvalitete želi privući pozornost, te se prodaju pod kulturu, no nisu ništa drugo nego šund”, zaključuju članovi udruge

Udruga Vigilare pokrenula je peticiju zbog marketinga i reklama Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) za predstavu „Hinkemann“, koje, kako tvrde, na besraman način prikazuju intimu ljudskog tijela.

“Nakon ljutitih reakcija mnogih uznemirenih roditelja zbog takvog marketinga, udruga Vigilare, uz pokretanje e-peticije, pozvala je gradonačelnika grada Zagreba i Pravobraniteljicu za djecu da reagiraju”, stoji u priopćenju udruge.

Vigilare zahtjeva intervenciju od zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića, da žurno reagira i ukloni neprikladne i dekadentne prizore s javnih gradskih prostora, a od Pravobraniteljice za djecu, Ivane Milas Klarić, službenu reakciju zbog izloženosti djece tzv. šok-marketingu kojim se, sve građane, a posebno djecu, izlaže degutantnim, besramnim i polupornografskim prizorima, potičući tako erotizaciju kulture cijelog društva.

“Uz ovu reakciju, od gradskih i državnih institucija očekujmo da rade svoj posao i zaštite sve građane, a naročito one najmanje, od ovakvih opasnih gluposti kojima se, u nedostatku kvalitete želi privući pozornost, a koje se prodaju pod „kulturu“, no nisu ništa drugo nego šund”, zaključuju članovi udruge. (zg-m)