Udruga “Susjed susjedu pomaže” prestaje s radom

Udruga “Susjed susjedu pomaže” prestaje s radom

Posljednji Maksimirski humanitarni sajam bit će održan u subotu, 13. travnja

Postojanjem udruge i radom volontera u proteklih trinaest godina nastojalo se poticati i razvijati empatiju i toleranciju za drugačije, bolesne, nemoćne i obitelji slabijeg materijalnog stanja

Iz humanitarne udruge »Susjed susjedu pomaže« najavili su da će u subotu, 13. travnja od 10 do 14 sati biti održan još jedan Maksimirski humanitarni sajam. No to će ujedno biti i posljednji takav sajam u organizaciji udruge, koja će krajem travnja službeno prestati s radom, pa se na tu lokaciju više neće donositi odjeća ni ostale potrepštine za ljude u neimaštini.

»Kako je ostala velika količina odjeće nastaviti će se dijeliti, dok se ne podijeli sve. A to bi moglo potrajati do jeseni«, poručili su iz udruge.

Kao razlog prestanka djelovanja navodi se trošnost barake, prostora bivšeg dječjeg vrtića, u kojoj udruga održava svoj humanitarni sajam. Plafon se raspada, kiša ulazi u prostor i stvara probleme, pa je i sigurnost ljudi dovedena u pitanje. U udruzi su zaključili kako ne žele ugrožavati svoje i tuđe živote pa će polako završiti svoj humanitarni rad, s nadom da su u proteklih godina činili dobro djelo i doprinijeli kvaliteti života u četvrti Maksimir.

Udruga je također imala poteškoća i s financiranjem svog rada jer su im se prihodi smanjivali iz godine u godinu.

Postojanjem udruge i radom volontera u proteklih trinaest godina nastojalo se poticati i razvijati empatiju i toleranciju za drugačije, bolesne, nemoćne i obitelji slabijeg materijalnog stanja. To je bio i jedan od glavnih motiva postojanja Udruge »Susjed susjedu pomaže«. U prvom redu pomoći onome kome je to potrebno, ali i dozvoliti i susjedima da se razvijaju u pozitivne i drage ljude koji darivajući siromašnije i nemoćne i time osnažuju sami sebe.

»U tom našem hodu, ponekad i po mukama, nije sve uvijek bilo idealno. Radili smo bez obzira na uvijete koji nisu bili baš prihvatljivi, zimi bez grijanja, a ljeti bez klima uređaja. Sve smo izdržali«, navode u udruzi iz koje zahvaljuju susjedima i prijateljima koji su bili nezaobilazan čimbenik njihova tima i bez čijeg darivanja,objavljivanja i poticanja građana na pružanje pomoći njihov rad ne bi imao smisla.

»Danas nakon toliko vremena s ponosom mogu reći da i mi okupljeni u ulozi volontera doprinijeli smo našoj četvrti na poseban i neuobičajen način. Brinuli smo ponajviše o susjedima koji su izgubili nadu u ovaj sustav i često iz njega nisu uspjeli izaći bez naše pomoći«, zaključuju humanitarci koji pozivaju građane da dođu i na zadnjem sajmu po pristupačnim cijenama pronađu nešto za sebe i svoju obitelj. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni