Udruga slijepih Zagreb započela s proizvodnjom tekućih sapuna “Dodir prirode”

Udruga slijepih Zagreb započela s proizvodnjom tekućih sapuna “Dodir prirode”

U Zagrebu je u utorak otvoren otvoren pogon za proizvodnju tekućih sapuna „Dodir prirode“ koji proizvode slijepe i slabovidne osobe kroz tvrtku Sfera Visia, čiji je osnivač Udruga slijepih Zagreb.

Kako bi projekt zaživio financijski su pomogli Turska agencija za suradnju i koordinaciju s 30.000 eura i Europska banka za obnovu i razvoj s 20.000 eura. Glavna sirovina za izradu sapuna je Zvijezda suncokretovo ulje, a tvornica ulja Zvijezda Udruzi je donirala sirovinu potrebnu za godišnju proizvodnju sapuna. Ovaj projekt socijalnog poduzetništva uz sada zaposlene tri osobe, planira zapošljavanje još tri slijepe i slabovidne osobe u prvom kvartalu sljedeće godine, a o prodaji ovih proizvoda ovisi i daljnje zapošljavanje.

Sve vrste sapuna „Dodir prirode“ proizvode se od 100 % prirodnih sastojaka, čije recepture priprema voditeljica proizvodnje Barbara Šajinović.

Izvršni direktor tvrtke Sfera Visia Goran Denis Tomašković istaknuo je da su u ponudi prirodni tekući sapuni „Dodir prirode“ u ambalaži od 300 ml, 500 ml, 1 l i 5 l. »Tvrtke, ustanove i organizacije koje plaćaju penale zbog toga što ne zapošljavaju dovoljan broj osoba s invaliditetom mogu penale anulirati kupovinom naših proizvoda. U sljedećoj godini zaposlit ćemo još tri osobe u našem poduzeću«, kazao je Tomašković. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni