Udruga slijepih Zagreb obilježava Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih Zagreb obilježava Međunarodni dan bijelog štapa

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Udruga slijepih Zagreb održati će nekoliko aktivnosti. Članovi Udruge danas će u 14.30 sati posjetiti višeosjetilni park na zagrebačkom Jarunu, a sutra će se održati Dan otvorenih vrata Udruge u Draškovićevoj ulici 80 od 10 do 16 sati.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se u svijetu od 1964. godine kada je američki predsjednik Lyndon Johnson proglasio 15. listopad Međunarodnim danom bijelog štapa. Hrvatska se obilježavanju ovog dana posvećenog slijepim osobama priključila 1996. godine.

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Udruga slijepih Zagreb održati će nekoliko aktivnosti. Članovi Udruge danas će u 14.30 sati posjetiti višeosjetilni park na zagrebačkom Jarunu, a sutra će se održati Dan otvorenih vrata Udruge u Draškovićevoj ulici 80 od 10 do 16 sati. Tako će se sutra u prostorijama Udruge od 10 do 13 sati održati radionica izrade sapuna, prikazivati će se i promotivni film „Želimo modernu televiziju“, a od 17:15 sati održati će se edukacijska prezentacija korištenja aplikacije MBraille za uređaje sa zaslonima osjetljivim na dodir.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni