Udruga Sindikat biciklista organizira prosvjednu vožnju središtem Zagreba

Udruga Sindikat biciklista organizira prosvjednu vožnju središtem Zagreba

(Foto: Tomislav Imprić)

Udruga “Sindikat biciklista” poziva zainteresirane građane da se u nedjelju uključe u prosvjednu viožnju gradskim središtem kako bi se ukazalo na problem »katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture« i sustavnog zanemarivanja bicklističkog prometa u Zagrebu i Hrvatskoj. Okupljanje je zakazano u nedjelju, 27. listopada u 15 sati kod Muzeja Mimara. Osim biciklista pozvani su i pješaci, ali i romobilisti, skejteri, roleri, roditelji s djecom i svi koji smatraju da treba stvoriti bolje uvjete za trenutno opasni ne-automobilski promet u Zagrebu i Hrvatskoj.

“Bicikliste se proziva da bi se trebali ponašati kao ravnopravni sudionici u prometu s pripadajućim obavezama, a auto-centrične prometnice kao i Zakon o sigurnosti prometa na cestama diskriminiraju ih kao građane drugog reda. Nastavljaju se graditi ceste koje isključuju sigurno kretanje pješaka i biciklista, stvara se ovisnost građana o automobilima, dok se s figom u džepu govori o sigurnosti ranjivih sudionika u prometu”, upozorava Vladimir Halgota iz udruge “Sindikat biciklista”.

 Povorka s policijskom pratnjom će se kretati ulicama: Rooseveltov trg 5 – Žerjavićeva – Hatzova – Mislavova – Trg žrtava fašizma – Višeslavova – Držićeva – Vukovarska – Hrvatske bratske zajednice – Slavonska – Marohnićeva – Prisavlje ulica – Savska – Savska 160 (Vintage Industrial Bar). (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni