Udruga roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

Udruga roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica

U nedjelju, 20. listopada 2019. od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonske avenije i Heinzelove ulice) udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Roditelji koji žele obaviti pregled mole se da najave svoj dolazak na broj telefona 091 2436 188 i rezerviraju termin kako bi se izbjegla duža čekanja.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 %, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10 do 20 , a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Poželjno je da vozači koji dolaze na pregled sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te svakako dovedu i svoje dijete. Osim samog pregleda, Rodini savjetnici dijelit će savjete i informacije o pravilnom korištenju autosjedalica. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni