Udruga Nismo same u tri dana sakupila 20.952,60 kuna za prijevoz žena oboljelih od raka

Udruga Nismo same u tri dana sakupila 20.952,60 kuna za prijevoz žena oboljelih od raka

Tijekom prva tri dana kampanje ‘Nisi sama – ideš s nama!’samo na štandu udruge “Nismo same “na zagrebačkom  Trgu Petra Preradovića prikupljeno je 20.952,60 kuna za prijevoz žena oboljelih od raka. Kampanju zajednički provode Zaklada Solidarna i udruga Nismo same, a svi se građani do 20. travnja mogu pridružiti prikupljanju sredstava za pokrivanje troškova povratnih vožnji taksijem za žene oboljele od raka tijekom kemoterapije u Gradu Zagrebu.

“Hvala svima što su tijekom vikenda kada obilježavamo ‘Dan narcisa’ pomogli da zajedno pokrenemo kotače podrške.Kemoterapija, kao dio terapije i liječenja karcinoma, agresivni je tretman poslije kojega je oboljelima posebno teško, a naročiti problem je ako do bolnice i potom kući moraju ići javnim prijevozom.Korištenje javnog prijevoza dodatno ugrožava imunitet osoba koje su prošle tretman kemoterapije. Postojeći sanitetski prijevoz ne može pokriti potrebe svih korisnica,  a ako ga i dobiju izmučenim je ženama teško satima čekati da dođu na red za povratak svojim domovima”.

Zato pozivamo sve da nam se pridruže u prikupljanju sredstava – svaka kuna je važna, svaka kuna pokreće daljnje kotače podrške’, istaknule su organizatorice kampanje, Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same te Sanja Sarnavka, predsjednica Upravnog vijeća Zaklade Solidarna.

 Iz udruge podsjećaju, kako je u petak 23. ožujka pokrenuta je edukacijsko-filantropska kampanja Nisi sama – ideš s nama,  te je potaknuta rezultatima istraživanja o problemima i potrebama žena oboljelih od karcinoma, koje je pokazalo kako svaka četvrta žena koja prima kemoterapiju u zagrebačkim bolnicama, nema riješen prijevoz do bolnice i natrag.Uglavnom putuju javnim prijevozom jer nemaju mogućnost plaćanja taksija, aistovremeno, sve se osjećaju loše zbog učinka kemoterapije. (Zg-magazin)

Tijekom mjesec dana kampanje, cilj je prikupiti prvih 100.000 kuna koji će pokriti troškove povratnog prijevoza taksijem za 1.000 žena, uz pratnju educiranih volonterki/a. Svi koji žele, mogu se pridružiti putem:

  • žiro računa HR3323900011500130855
  • linka platforme indiegogo (mogućnost plaćanja kreditnim karticama)
  • barkoda Zaklade Solidarna na linku 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni