Udruga invalida rada Zagreba obilježava 53. godinu postojanja

Udruga invalida rada Zagreba obilježava 53. godinu postojanja

(Foto: zagreb.hr)

Udruga invalida rada Zagreba obilježava 53. godinu rada. U znak zahvale na podupiranju Udruge gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je na jučerašnjoj svečanosti u hotelu Antunović proglašen njenim počasnim predsjednikom, a dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar«, počasnim članom Udruge.

Udruga invalida rada Zagreba utemeljena je 1966. godine, a invalide rada okuplja u jedinstvenu organizaciju na području Zagreba i Zagrebačke županije. Aktivna je u borbi za poboljšanje i unaprijeđenje kvalitete života invalida rada, ali i svih ostalih osoba s invaliditetom.

Nada Vorkapić, predsjednica Udruge koja broja oko 8500 članova je kazala da se ulaže mnogo truda kako bi se pomoglo članovima Udruge. »Upravo održanom tribinom (Ne)vidljivi htjeli bismo skrenuti pozornost da je mnogo osoba s tjelesnim oštećenjima nevidljivo golim okom te se smatra kako mi nismo osobe s invaliditetom. Takva pretpostavka im često uzrokuje brojne neugodnosti zbog nerazumijevanja i manjka tolerancije okoline u kojoj žive«, kaže.

Međutim, to nisu jedini problemi s kojima se susreću. Tu su i problemi pravne naravi, pa je osnovano pravno savjetovalište koje članovima pruža besplatne savjete kako bi oni saznali svoja prava te ih i ostvarili. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni