Udruga Franak: Sudovi u Hrvatskoj nemaju hrabrosti presuditi protiv banaka

Udruga Franak: Sudovi u Hrvatskoj nemaju hrabrosti presuditi protiv banaka

Sadržaj odluke postat će poznat kada sve stranke u postupku dobiju rješenje. Kako bi klijenti dobili povrat novca, moraju podnijeti privatne tužbe na općinskim sudovima

Nakon što je u srijedu Vrhovni sud odlučio da je kamatna stopa kredita švicarskim francima nezakonita, dok njihova valutna klauzula nije sporna, Katarina Lucić iz Udruge Franak za RTL Direkt je izjavila kako sudovi u Hrvatskoj nemaju hrabrosti presuditi protiv banaka te poručuje kako su spremni ići na Europski sud, a mogući su i socijalni nemiri.

Sadržaj odluke će postati poznat kada sve stranke u postupku dobiju rješenje. Kako bi klijenti dobili povrat novca, moraju podnijeti privatne tužbe na općinskim sudovima.

„Nismo zadovoljni odlukom Vrhovnog suda ukoliko je informacija koju imamo još uvijek neslužbeno zaista točna. Pravomoćno je utvrđeno nezakonito poslovanje banaka, a sankcija za banke ni dan danas još uvijek nema“, kazala je Lucić u Dnevniku 3 HRT-a.

druge strane, Udruga Franak priopćenjem traži strpljenje jer još nisu dobili odluku: 

„Udruga Franak dobila je informaciju o odluci Vrhovnog suda po uloženoj reviziji Udruge Franak i osam tuženih banaka. U ovom trenu sve članove i javnost molimo za razumijevanje jer još uvijek nismo dobili odluku na uvid. Udruga Franak će se u što kraćem roku konzultirati s odvjetnicima i savezom Potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske te će početkom idućeg tjedna održati press konferencija na kojoj ćemo obavijestiti članstvo i javnost o ishodu odluke i daljnje korake koje namjeravamo poduzeti“.

Dodaju kako su „Udruga i savez Potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske spremni na sve ishode odluke Vrhovnog suda, pa tako i na mogućnost podizanja ustavne tužbe. Naša borba traje posljednje četiri godine i tijekom tog vremena smo se sustavno pripremali te molimo članstvo za još koji dan strpljenja kako bih mogli točno informirati o sadržaju odluke Vrhovnog suda i daljnjim koracima Udruge Franak i saveza Potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske“. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni