“Udomljavanje je fora” i stručna vodstva kroz izložbu posvećenu J. Malkovichu

“Udomljavanje je fora” i stručna vodstva kroz izložbu posvećenu J. Malkovichu

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 31. 3.

20:00

Scena Ribnjak

Jelena Hadži-Manev: Majstor Jura – priča o jednoj djevojci

Iza imena „Majstor Jura“ krije se djevojka koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti, od fakulteta je odustala i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne znaju jest da Jura tijekom renovacije u njima i živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske točke kako bi razveselila ljude oko sebe.

Radoslav Milenković u ovoj predstavi igra više od trideset likova.

Kombinacijom verbalnog plana i snažne fizičke ekspresije, potpomognute pantomimom, žanrovski oslonjene na raznovrsna sredstva pučkog kazališta, farse, groteske, komedije dell’arte i cabareta, ostvarena je predstava koja je uz brojne nagrade u prethodnih trideset i tri godine, izvedena više od 1500 puta, kako na prostoru bivše Jugoslavije, tako i inozemstvu.

Subota, 1. 4.

09:00 – 15:00

Trg bana Jelačića

»Udomljavanje je fora«

Stiglo nam je proljeće, a s njim i prva ovogodišnja akcija „Udomljavanje je fora“ u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt te u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Bez obzira na to imate li balkon u svom stanu, dvorište ili vrt, dječje igralište u kvartu ili radite u tvrtki koja ima puno zelenila, sva su ta mjesta savršena i kao dom za neku od divljih životinja u našem gradu. Ptičice će rado sviti gnijezdo na balkonu, a jež se naseliti u rupu ispod grmlja. Jednako tako će i lisice krenuti u svoj pohod po gradu u potrazi za dobrim smještajem i još boljom hranom i svi mi koji živimo u gradu trebali bismo prihvatiti takav suživot upravo zato što smo i utjecali na nestajanje staništa životinja gradnjom zgrada, shopping centara ili rušenjem drveća.

Organizatori pozivaju građane da dođu do štanda i pomognu napuštenim životinjama kupnjom artikla. Svi artikli – majice, tunike, marame ili narukvice, mogu se pogledati i naručiti na web shopu Azil Dumovec: http://azilzagreb.com/web-shop-skloniste-dumovec ili u Životinjskom kutku (Vlaška 105).

DDL ZAGREB nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana.

20:00

Scena Ribnjak

Radoslav Milenković: Naši dani

Rezervacije i dodatne informacije moguće su na broj 01/4814-719 ili na blagajna@scenaribnjak.hr.

1. i 2. 4.

HDLU, Trg žrtava fašizma 16

Vikend maraton stručnih vodstava kroz izložbu fotografija Sandra Millera – MALKOVICH, MALKOVICH, MALKOVICH: Hommage fotografskim majstorima

Termini su u 11.00 sati, 12.00 sati, 13.00 sati, 14.00 sati, 16.00 sati i 17.00 sati.

Zadnje dane trajanja izložbe produženo je radno vrijeme galerija pa u subotu 8. travnja i nedjelju 9. travnja izložbu možete pogledati do 20.00 sati uz stručna vodstva u terminima: 12.00 sati, 13.00 sati, 15.00 sati, 16.00 sati, 17.00 i 18:00 sati.

Predviđeno trajanje vodstva je 30 minuta. Vodstva su besplatna.

CIJENA ULAZNICA:

20 kn za građanstvo

10 kn za učenike, studente i umirovljenike, uz predočenje važećih isprava;

10 kn za grupe (više od pet osoba; cijena po osobi).

 

IVANIĆ – GRAD

Living streets

Do 9. 4.

Trg Vladimira Nazora

Participacija građana / radionice

Organizator: Grad Ivanić-Grad

 

PISAROVINA

1. 4. i 8. 4.

Radionice izrade cvijeća

11.00-13.00

Zavičajni muzej Donja Kupčina

Izrada proljetnica od krep papira

 

SAMOBOR

Subota, 1. 4.

Večernjakova utrka

Utrka na 5000 m humanitarnog je karaktera, a simboličan iznos od 10 kuna po sudioniku donira se Sigurnoj kući u Samoboru.

Više na: http://projects.vecernji.hr/zdravoproljece/

 

VELIKA GORICA

Nedjelja, 2. 4.

17:00

Dvorana Gorica

Predstava Tvornice lutaka: Crvenkapica – tko se boji vuka još

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni