Udomimo zagrebačke njuške!

Udomimo zagrebačke njuške!

U garaži Langov trg će biti postavljen jumbo plakata sa »zagrebačkim njuškama« ne bi li privukao pogled vozača u velikoj i prometnoj garaži te ih potaknuo na razmišljanje o svim životinjama koje žive u suživotu s ljudima, kao i na volontiranje, udomljavanje ili privremeni smještaj i u svom domu

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec danas će u garaži Zagrebparkinga na Langovom trgu predstaviti kalendar Zagrebačke njuške. Predstavljanje počinje u 11 sati, a na kalendaru će se naći zanimljive fotografije pasa koji su snimljeni na mjestima gdje su pronađeni. Autori fotografija Gordana Popović i Mladen Popović fotografijama su željeli ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca koji u gradskoj vrevi često budu nevidljivi i ostaju neprimijećeni bez obzira na to što su nekad bili voljeni i imali svoju obitelj.

U garaži će biti postavljen jumbo plakata sa »zagrebačkim njuškama« ne bi li privukao pogled vozača u velikoj i prometnoj garaži na Langovom trgu te ih potaknuo na razmišljanje o svim životinjama koje žive u suživotu s ljudima, kao i na volontiranje, udomljavanje ili privremeni smještaj i u svom domu.

Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebparking u JG Langov trg već treći puta u posljednjih nekoliko mjeseci organizira događaje kojima predstavlja aktivnosti udruga, ustanova i pojedinaca koji se bave humanitarnim radom pa nakon udruge Europa Donna Hrvatska u mjesecu ružičaste vrpce te potpore humanitarnom koncertu Želim život u organizaciji Zaklade Ana Rukavina sada pomaže u udomljavanju, ali i prodaji kalendara za 2015. godinu. Sav novac prikupljen od prodaje kalendara biti će namijenjen za edukaciju djece u zagrebačkim školama, vrtićima, knjižnicama i bolnicama.

Predstavnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo obratit će se okupljenima s par riječi budući da Grad Zagreb kontinuirano podržava napore skloništa u spašavanju i udomljavanju napuštenih kućnih ljubimaca.

Predstavljanju jumbo plakata koji će krasiti prostor garaže pridružit će se psi Rex i Mango, jer su oni jedina dva psa s kalendara koji još nisu pronašli svoju novu obitelj.

Velika njuška Mango od svega najviše voli druženje i šetnje. Unatoč svom predivnom karakteru, još uvijek nije pronašao put do srca svojih udomitelja. A Rex je nažalost „dumovečki rekorder“, koji već dugih sedam godina provodi u skloništu. Zbog svoje nenametljive i blage naravi još nikome nije „zapeo za oko“.Iz Dumovca pozivaju građane da im pomognu pronaći put u novi dom.

Kalendar će se moći kupiti u Životinjskom kutku u Vlaškoj 105 ili naručiti preko web stranice www.azilzagreb.com. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni