„Uđite u srednji vijek!“

„Uđite u srednji vijek!“

Sudjelovanje na turniru Vitezova Zelingradskih potvrdilo je više od 30 viteških i streličarskih skupina iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Posjetitelje će dočekati 400 kostimiranih sudionika koji će podići preko 70 srednjovjekovnih šatora

U uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije jučer je predstavljen program 8. Međunarodnoga viteškog turnira Vitezova Zelingradskih, koji će se održati od 23. do 25. svibnja 2014. godine u Svetom Ivanu Zelini. Turnir će biti organiziran na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Zelina. Sudjelovanje na njemu potvrdilo je više od 30 viteških i streličarskih skupina iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Posjetitelje će dočekati 400 kostimiranih sudionika koji će podići preko 70 srednjovjekovnih šatora. Bogati zabavni program odvijati će se na nekoliko lokacija gdje posjetitelje očekuju brojna iznenađenja.

Organizatori su kao velike ovogodišnje novosti izdvojili dvorac na vodi „Wasserburg“ i tematski park za djecu „Začarana šuma“. Na velikom borilištu gdje će se boriti vitezovi, podignut je cijeli srednjovjekovni grad. Također se pripremaju brojne radionice za djecu i odrasle kako inozemnih tako i domaćih skupina. Najveći spektakl u programu bit će noćna opsada grada u subotu navečer, u kojoj će sudjelovati preko 200 mačevaoca i streličara te nekoliko katapulta s vatrenim kuglama.

Nastup mačevalačkih reprezentativaca

vitezovi_zelina_2Turnirske borbe odvijat će se u nekoliko kategorija, a ovdje će po prvi puta nastupiti i Hrvatska mačevalačka reprezentacija koja se priprema za svjetsko prvenstvo Battle of nations.

Ove je godine i ugostiteljska ponuda prilagođena Viteškom turniru tako da se nudi i srednjovjekovni ručak te raznovrsna hrana po izboru. Na turniru će posjetitelji moći uživati u bogatom zabavnom programu u kojem nastupaju ansambl za ranu glazbu Marco Polo, skupina Belfast food te razni drugi glazbeni izvođači i nekoliko plesnih skupina. Za djecu je ulaz slobodan, dok odrasli plaćaju ulaznicu od samo 10 kuna. Na turnir je moguće doći vlastitim automobilom, ali i javnim prijevozom, autobusnom linijom iz Zagreba ili Varaždina. Parkiralište je besplatno.

Očekuje se da će na Turnir doći više desetaka tisuća posjetitelja. Njih će dočekati slogan: „Prođite vrata vremena, uđite u srednji vijek!“

Detaljan program sa satnicom događanja može se vidjeti ovdje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni