Udarni vikend Samoborskog fašnika

Udarni vikend Samoborskog fašnika

Svake večeri od 19:30 svi maskirani posjetitelji mogu sudjelovati u izboru najbolje maske 190. Samoborskog fašnika, a u subotu i nedjelju u 13:30 predstaviti se mogu i maskirane obitelji. Najbolje čekaju vrijedne nagrade posljednjeg dana Fašnika, u utorak, 9. veljače

Najveća zabava pod maskama nastavlja se u Samoboru i ovaj vikend. Nova porcija veselja u čast 190. godina Samoborske Fašničke Republike počinje u petak, 5. veljače kad na Trg fašničkih velikana (glavni gradski trg) od 19 sati dolaze maskirane grupe iz Hrvatske i Slovenije. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Crvena jabuka od 20 sati, a u fašničkom šatoru grupe Vigor i Black and White.

Cjelodnevni program u subotu, 6. veljače počinje od 10 sati predstavljanjem maskiranih dječjih grupa i zborova na središnjoj fašničkoj pozornici, a od 14 sati njihovo mjesto preuzimaju odrasle gostujuće maskirane skupine, plesne grupe, KUD-ovi i lokalni glazbeni sastavi. Glazbeni gosti subotnje večeri, od 20 sati su popularni Dječaci, a u fašničkom šatoru sviraju Daddy Cool Band i Begini. Udarni dan fašničkog ludila je nedjelja, 7. veljače od 11 sati kada se predstavlja najveća dječja povorka – ona osnovnoškolaca. S malim maskama zapjevat će i Kim Verson od 13 sati. Popodnevni program od 15 sati namjenjen je satirično-zabavnom programu u režiji samoborskih mjesnih odbora Podvrh, Celine, Konščica, Gradna i Giznik-Anindol. Oni će u velikoj povorci predstaviti svoja maštovita alegorijska kola te nastupiti na glavnoj pozornici. Glazbeni gost večeri je tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok u fašničkom šatoru nastupaju grupe 4 za 5 i Lotus.

Fasnik_2016_patuljak

Tijekom subote i nedjelje najmlađe posjetitelje očekuju i dodatni fašnički sadržaji: Legići igraonica i predstave Šarenog svijeta te luna park, dok odrasli mogu uživati u bogatoj štandovskoj ponudi, taborima mjesnih odbora i posebnim fašničkim programima samoborskih ugostitelja. Svake večeri od 19:30 svi maskirani posjetitelji mogu sudjelovati u izboru najbolje maske 190. Samoborskog fašnika, a u subotu i nedjelju u 13:30 predstaviti se mogu i maskirane obitelji. Najbolje čekaju vrijedne nagrade posljednjeg dana Fašnika, u utorak, 9. veljače. Ove godine Samoborski fašnik u suradnji s Hrvatskom poštom nagrađuje i najbolju razglednicu Dječjeg fašnika poslanu putem aplikacije epostcard, dok se u suradnji sa Zoo vili shopom bira se najmaštovitije maskirani kućni ljubimac.

U vrijeme održavanja fašničkog programa neće biti naplate parkiranja na samoborskim gradskim parkiralištima, a samoborskim ugostiteljima produženo je radno vrijeme do 4 ujutro petkom i subotom, odnosno do 2 ujutro nedjeljom. Program događanja 190. Samoborskog fašnika pogledajte na web stranici www.fasnik.com te fašničkim profilima na društvenim mrežama.

Zbog nepovoljne vremenske situacije otkazani su Metloboj i Krafling, fašničke sportske discipline koje su trebale biti održane na ledu bivše samoborske vojarne. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni