Udahnite novi život staroj odjeći

Udahnite novi život staroj odjeći

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u četvrtak 18. i petak 19. travnja 2019. u vremenu od 15 do 19 sati održat će se radionice pod nazivom Održiva moda?

Voditeljice radionice su dr. sc. Katarina Nina Simončić, povjesničarka mode (TTF) i Marija Šorša, dramska pedagoginja i autorica bloga Diva koja šiva.

Korisnici će na radionici biti podučeni kako redizajnirati staru i neželjenu odjeću i udahnuti joj “novi život”.

Suvremeni trend “brze mode” i jeftine odjeće ima svoje posljedice, kako na okoliš tako i na vrednovanje rada tekstilnih radnica. Možemo li biti modno osviješteni, a da pritom čuvamo planet i poštujemo rad? Da, a prvi je korak da promislimo treba li nam zaista novi komad odjeće, odnosno možemo li neki stari komad odjeće ponovno upotrijebiti ili pokloniti/zamijeniti.

Radionica razmatra koncepte “brze” i “spore” mode, prednosti i mane second hand shopova i inicijative održive mode poput “Fashion Revolution” itd. te podučava korisnike kako redizajnirati staru i neželjenu odjeću i udahnuti joj “novi život”.

Radionice su namijenjene osobama starijim od 55 godina. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a na radionicu je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Prijave i dodatne informacije:

e-mail: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr

tel./mob: 01/4881-614; 091/573 0082.

(zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t