Učenički dom postaje moderna srednja škola

Učenički dom postaje moderna srednja škola

(Vizualizacija budućeg prostora Hoteljersko-turističke škole na Trgu Luke Botića 1)

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić danas je nazočio početku radova na rekonstrukciji i prenamjeni bivšeg Učeničkog doma Luka Botić u Hotelijersko-turističku školu.

Radovi se odvijaju na tri objekta, a trajat će 12 mjeseci. Ukupna građevinska bruto površina rekonstrukcije i prenamjene je 4245,6 m², a vrijednost radova iznosi 30 milijuna kuna.

“Učenički dom je prestao s radom prije pet godina i bila nam je ideja na ovom mjestu urediti adekvatne prostore za srednju školu koja je do prije godine dana radila u neprimjerenim uvjetima“, izjavio je Lovrić. Naglasio je da prostorni kapaciteti u Hotelijersko-turističkoj školi nisu omogućavali suvremeni rad te rad u jednoj smjeni.

Podsjetio je da su radovi prenamjene Učeničkog doma započeli 2018. godine i jedna trećina je završena. Međutim, zbog stečaja radovi su prekinuti, ali je u međuvremenu raspisan novi javni poziv i natječaj te je izabran izvođač.

Lovrić je rekao da su objekti za potrebe Hotelijersko-turističke škole povijesno zaštićeni i radovi na njima će se izvoditi sukladno pravilima zaštite.

“Na jedan način povijesno vrijedne objekte stavljamo u funkciju moderne srednje škole 21. stoljeća, koja će raditi u jednoj smjeni”, rekao je Lovrić.

Ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Zdravka Krpina izrazila je zadovoljstvo što se nastavlja s radovima rekonstrukcije i prenamjene Učeničkog doma.

“Naša škola sa 720 učenika i 84 profesora te jedan veliki kolektiv od stotinjak djelatnika konačno će dobiti adekvatan prostor u kojem će moći djelovati te razvijati znanje i vještine učenika na kojima je jedna velika grana privrede”, kazala je Krpina. Zadovoljna je i s lokacijom buduće škole jer se u blizini nalazi Autobusni i Glavni kolodvor.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni