Učenički dom postaje Hotelijersko-turistička škola

Učenički dom postaje Hotelijersko-turistička škola

Također, uređuju se zelene površine, igralište, unutarnje kolne i pješačke površine, te parkiralište s 26 mjesta

»Drago mi je da smo dočekali prenamjenu prostora Učeničkog doma Luke Botića u Hotelijersko-turističku školu. Za 12 mjeseci otvorit ćemo ove tri renovirane zgrade koje se nalaze unutar područja povijesne urbane cjeline koja je kulturno dobro. Kada se uredi, Hotelijersko-turistička škola će imati najljepši prostor u Zagrebu«, istaknuo je u utorak prigodom početka radova gradonačelnik Milan Bandić i dodao kako će se radovi izvoditi pod budnim okom Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode te da je vrijednost investicije oko 31 milijun kuna.

Učenički dom smješten je na Trgu Luke Botića 1.

»Veselimo se što će naših 700 učenika doći u ovaj prekrasan prostor koji je nekad bio učenički dom. Drago mi je da će se objekt i dalje koristiti u svrhu obrazovanja. Neka i dalje bude izvor novih ideja, prostor za učenje i stvaranje novih vrijednosti. Vjerujemo kako će doprinijeti boljitku grada i šire društvene zajednice«, rekla je ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Marija Rašan Križanac.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naglasio je kako se put prema zagrebačkom školstvu kakvo Zagreb zaslužuje u 21. stoljeću nastavlja. U školskoj godini 2019./2020. škola će započeti s radom i imat će najsuvremenije uvjete za rad u jednoj smjeni. Bit će uređeno 28 učionica opće i specijalizirane namjene te prateći sadržaji.

Osim rekonstrukcije triju samostojećih zgrada, uredit će se i građevna čestica površine 3314 m2. Također, uređuju se zelene površine, igralište, unutarnje kolne i pješačke površine, te parkiralište s 26 mjesta. (zagreb.hr)