Učenicima i studentima s invaliditetom dodijeljeno 35 gradskih stipendija

Učenicima i studentima s invaliditetom dodijeljeno 35 gradskih stipendija

U Staroj gradskoj vijećnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je uručio ugovore o Stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2018./2019. Stipendija za učenike iznosi 2500 kuna, a za studente 3600 kuna.

»Iz godine u godinu povećava se broj stipendista učenika i studenata s invaliditetom, a ove godine pravo na korištenje ostvario je 21 učenik i 14 studenata. Nadam se da ćemo sljedeće akademske godine imati i kojeg stipendistu doktoranda među osobama s invaliditetom«, rekao je gradonačelnik Bandić.

U ime stipendista zahvalila se Lada Požarić studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, istaknuvši da će stipendija kako njoj tako i njezinim kolegama dati dodatni vjetar u leđa i uvelike olakšati svakodnevni život u učenju, terapijama te slobodnim aktivnostima.

»Grad Zagreb dodjeljuje Stipendije 12. godinu zaredom, a do sada je ukupno dodijeljeno 234 stipendija, od čega 131 učenicima i 103 studentima s invaliditetom«, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. »Od prošle godine uveli smo i Stipendiju za doktorande koja iznosi 4500 kuna, a s obzirom da nije bilo prijavljenih kandidata povećali smo broj učeničkih i studentskih stipendija«, dodala je. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni