Učenicima i studentima s invaliditetom dodijeljene gradske stipendije

Učenicima i studentima s invaliditetom dodijeljene gradske stipendije

Ove je godine, po prvi puta, pružena mogućnost stipendija i za doktorande, međutim nitko se nije prijavio na natječaj

U Staroj gradskoj vijećnici gradonačelnik Milan Bandić jučer je uručio 23 ugovora o stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2017./2018. Stipendije je dobilo 13 učenika i 10 studenata.

Gradonačelnik je čestitao stipendistima na trudu i marljivom radu na temelju kojeg su dobili Stipendiju. »Sretan sam što svake godine sve više učenika i studenata prima stipendije Grada. Ovo najmanje što možemo učiniti za naše mlade učenike i studente s invaliditetom«, kazao je gradonačelnik.

»U proračunu Grada Zagreba ove je godine osigurano 2,5 milijuna kuna za stipendiste s invaliditetom, a u 11 proteklih godina ukupno je podijeljeno 176 stipendija«, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. Dodala je da je ove godine, po prvi puta, pružena mogućnost stipendija i za doktorande, međutim nitko se nije prijevio na natječaj. »Nadamo se da će mladi doktorandi iskoristiti ovu priliku u idućoj akademskoj godini«, rekla je pročelnica.

U ime stipendista, gradonačelniku i njegovim suradnicima je zahvalila Katarina Strunjak, naglasivši da su im stipendije ujedno poticaj za daljnje ulaganje u svoje znanje i obaveza da svojim radom i akademskim uspjesima opravdaju pruženo povjerenje. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni