Učenici XV. gimnazije osvojili devet HEP-ovih nagrada

Učenici XV. gimnazije osvojili devet HEP-ovih nagrada

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić posjetio je u četvrtak, 11. ožujka XV. gimnaziju u Zagrebu, čiji su učenici osvojili devet nagrada IMAM ŽICU! za proteklu školsku godinu.

Nagradu IMAM ŽICU! Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike.

»Nagrada IMAM ŽICU! dio je naših širih aktivnosti kojima potičemo i vrednujemo uspjehe i trud naših najmlađih te im pomažemo da razviju svoja znanja i sposobnosti. To su između ostalih projekt Za naše male genijalce, u sklopu kojega smo 130 osnovnih škola opremili sa 450 novih računala te stipendijski program kroz koji smo u posljednjih desetak godina stipendirali gotovo dvjesto studenata i učenika«, izjavio je predsjednik Uprave Frane Barbarić.

Naglasio je da se posjetom XV. gimnaziji želi nagraditi i poticati izvrsnost kod učenika, ali i čitavog obrazovnog sustava. »Nadamo se da će se najbolji učenici, dobitnici naše nagrade zaposliti i ostati u Hrvatskoj i na taj način uključiti se u razvoj hrvatskog gospodarstva«, napomenuo je.

U 10 godina 75 nagrada

Za školsku godinu 2019./2020. HEP je dodijelio 32 novčane nagrade u iznosu od 3000 kuna učenicima koji se osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike te javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike. Zbog epidemioloških razloga državna natjecanja iz matematike i fizike za školsku godinu 2019./2020. održana su online i tek krajem 2020., dok se za strukovna zanimanja nisu održala.

Uvažavajući epidemiološke mjere, nije održana uobičajena javna svečana dodjela, već su učenici tijekom veljače pojedinačno u sjedištu HEP-a preuzimali svoje nagrade. Učenici XV. gimnazije osvojili su ukupno najviše nagrada; samo u posljednjih deset godina dobili su 75 nagrada.

U HEP-u ističu da je Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Dobitnici su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter.

Do sada je HEP dodijelio ukupno 819 nagrada. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni