Učenici OŠ Bartol Kašić posjetili gradonačelnika Bandića

Učenici OŠ Bartol Kašić posjetili gradonačelnika Bandića

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, sa suradnicima, učenice koje pišu za školske novine “Jarunski lopoč” u pratnji profesorice hrvatskog jezika i urednice novina Štefanije Turković.

Učenice i profesoricu najviše je zanimalo što će biti s nedovršenom i napuštenom zgradom Doma za osobe s invaliditetom na Jarunu, nasuprot njihove škole koja je, kako su naglasili, ruglo i problem. Također su se interesirali o mogućnosti postavljanja spremnika za odlaganje otpada u dvorištu Škole, kao i o načinu funkcioniranje grada i Gradske uprave.

“Grad Zagreb je postao vlasnik nekretnine u srpnju 2014., a sada se razmatra mogućnost da se prostor prenamijeni za rad Salezijanske osnovne škole”, napomenuo je gradonačelnik.

Kako se čulo, u svim dječjim vrtićima i školama postoje spremnici za otpad, a direktorica podružnice Zagrebačkog holdinga Čistoća Marina Lovrečki rekla je da će djelatnici izvidjeti da li je potrebno postavljanje dodatnih spremnika ili adekvatno korištenje postojećih, te je ujedno dogovoreno da će se održati edukacija.
Na prijedlog gradonačelnika Bandića, edukacija o razvrstavanju otpada i čuvanju okoliša nastavit će se i u drugim osnovnim i srednjih školama u Zagrebu.

Naglasivši da je zadaća glavnoga grada da bude pokretač pozitivnih promjena, što Zagreb i jest, gradonačelnik je istaknuo i socijalnu osjetljivost u kojoj Zagreb također prednjači s nizom mjera – pomoći za novorođenčad, subvencioniranje cijene vrtića i prijevoza za učenike…, ujedno najavivši još jednu novu mjeru o kojoj će se više znati na ljeto.

Inače, učenici Osnovne škole Bartol Kašić mogu se pohvaliti svojim zanimljivim izvannastavnim aktivnostima, naime, već dva desetljeća tiskaju školske novine “Jarunski lopoč”. Kroz školski tisak progovaraju o različitim problemima, pridonoseći na taj način rješavanju problema u njihovoj radnoj i životnoj okolini.

Uz zahvalu što je našao vremena za njih, gosti su izrazili pohvalu gradonačelnikovoj inicijativi za besplatne udžbenike, naglasivši da je njihova škola ove školske godine trebala 50 posto manje udžbenika jer su ih uspjeli sačuvati u dobrom stanju.

Na kraju sastanka gradonačelnik je pozvao učenike da, ako žele, dođu i provedu dan prateći rad jednog od gradskih ureda.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali pročelnik za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras, pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnica za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, te predstavnici Gradskog ureda za zdravstvo, Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i direktorica podružnice Zagrebačkog holdinga Čistoće Marina Lovrečki.

(ZG magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni