Učenici od sječe spasili 2620 stabala

Učenici od sječe spasili 2620 stabala

Učenici 46 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije, njih 16.448 sakupili su u prošloj školskoj godini 131.442 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 2620 stabala. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, uručio poklon pakete informatičke opreme – interaktivne pametne ploče, projektore, pripadajuću opremu i softvere.

I ove godine najviše staroga papira po učeniku – 270,80 kilograma, prikupila je Područna škola Rakitovec. U PŠ Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 151,52 kilograma po učeniku, u PŠ Buševec u Vukovini 123,75 kilograma, u PŠ Dubranec 100,73 kilograma, a u PŠ Pojatno 90,89 kilograma po učeniku.

„Odnos prema otpadu i prirodi ovisi o individualnom ponašanju svakoga od nas, a obrazovne institucije, naročito ove osnovnoškolske, imaju ključnu ulogu u razvoju i poticanju ekološke svijesti kod mladih“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši pritom jednu zanimljivost. „Pobjednici ovog natječaja gotovo uvijek su učenici iz područnih škola. Područne škole jesu manje, ali one svakako imaju vrijedne i osviještene učenike što ih čini itekako velikima i važnima“, istaknuo je Kožić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni