Učenici MIOC-a kod gradonačelnika

Učenici MIOC-a kod gradonačelnika

Ravnateljicu XV. gimnazije, učenike i profesore koji su na Međunarodnom informatičkom natjecanju ACSL 2016. u SAD-u osvojili dva prva i jedno drugo mjesto, primio je u utorak 7. lipnja u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić sa zamjenicom  Vesnom Kusin. Ovaj veliki uspjeh nastavak je izvrsnih rezultata koji informatičari MIOC-a postižu od svog prvoga nastupa još davne 1995.

Čestitavši im na iznimnim dostignućima, zagrebački je gradonačelnik naglasio kako na najbolji mogući način predstavljaju sebe, svoj grad i Hrvatsku. Gradonačelnik je također izrazio punu podršku projektu Centru izvrsnosti, koji bi u okviru gimnazije trebao okupiti najbolje učenike, mentore i profesore kada su u pitanju prirodoslovne znanosti, istaknuvši kako se nada da će potpora Grada poslužiti kao dodatna motivacija za daljnje uspjehe.

Ravnateljica Ljiljana Crnković podsjetila je kako je na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola sudjelovalo preko 200 timova iz Sjedinjenih Država, Kanade, Rumunjske, Južne Koreje, Egipta, Slovenije i Hrvatske. Naše su juniorske i seniorske ekipe najbolje na svijetu, dok je intermediate tim došao do srebra u velikoj konkurenciji  timova iz Amerike i svijeta, nastavila je. Spomenuvši kako Škola njeguje pedeset godina dugu tradiciju, ravnateljica je zaključila kako čak 22 državna prvaka dolaze upravo iz MIOC-a.

Uz gradonačelnika, prijemu su prisustovale posebna viša savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković, zamjenica i pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Mila Jelavić i Katarina Milković te pomoćnik pročelnika za informacijski i komunikacijski sustav Grada Igor Plavčić. Delegaciju XV. gimnazije činili su i profesori informatike Renata Gjurić i Nikola Dmitrović.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni