Učenici i studenti pokazali koliko znaju o Tesli i njegovim izumima

Učenici i studenti pokazali koliko znaju o Tesli i njegovim izumima

Na kvizu je sudjelovalo osamdesetak učenika i studenata, a testiranje je otvoreno prigodnim programom. Devet najboljih kandidata, po tri iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta, pristupiti će i finalnom testiranju u travnju ove godine, nakon kojeg će biti nominirani za godišnju nagradu

Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu u utorak je održan 6. kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli kao dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost. Nagrada će biti dodijeljena u srpnju u sklopu obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija.

Na kvizu je sudjelovalo osamdesetak učenika i studenata, a testiranje je otvoreno prigodnim programom. Devet najboljih kandidata, po tri iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta, pristupiti će i finalnom testiranju u travnju ove godine, nakon kojeg će biti nominirani za godišnju nagradu.

Kviz znanja otvoren je prigodnim programom u kojem su o važnosti kreativnosti i inovativnosti u obrazovanju govorili matematičar Toni Milun, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sandra Bischof, dekan RIT Croatia Don Hudspet, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i potpredsjednik Transpatrency Internationala Don Markušića.

Sara Cepić
Sara Cepić

Prošlogodišnja dobitnica nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost u kategoriji kviza znanja, učenica sesvetske gimnazije Sara Cepić u svom je pak govorila rekla kako su joj upravo sudjelovanje na Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli i nagrada bili poticaj da nakon srednje škole nastavi obrazovanje u području znanosti.

Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost koja je i organizator događaja istaknula je kako je zahvaljujući Kvizu znanja naraslo zanimanje mladih za Teslu kao uzora. „Kad smo kretali s projektom, jedva da samo našli učenika ili studenta koji je znao nabrojati pet Teslinih izuma“, rekla je Mihajlović, dodavši da je jedan od ciljeva godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost prepoznavati mlade talente, istaknuvši pritom primjer stipendista RIT Croatia i mladog inovatora Tina Herljevića, trostrukog dobitnika godišnje nagrade kojeg su već mnogi prozvali mladim Teslom. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni