Učenice Katja Komazec i Lamija Belošević najviše su se istaknule u borbi protiv nasilja

Učenice Katja Komazec i Lamija Belošević najviše su se istaknule u borbi protiv nasilja

Odbor je prihvatio pokroviteljstvo nad Svečanim koncertom „Pismo moja hrli tamo“na kojem će nastupiti klape pobjednice s Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Kosor je istaknuo kako se ovaj koncert već 29. godinu održava u suradnji s Gradom Omišem te da je zbog recesije iznos potpore za koncert smanjen na 145.000 kuna

Učenice Katja Komazec iz Osnovne škole Ivan Filipović i Lamija Belošević  iz Gornjogradske gimnazije bit će predložene za dodjelu Nagrade Luka Ritz –Nasilje nije  hrabrost. Odbor Gradske skupštine za javna priznanja na današnjoj je sjednici jednoglasno podržao zaključak radne skupine Odbora u kojem se navodi  kako su se ove dvije učenice najviše istaknule u svojem angažmanu u borbi protiv nasilja. Usvoji li Gradska skupština zaključak Odbora, učenice će biti nagrađene stipendijama u iznosu od 12.000 kuna u neto iznosu.

U uži odbor ušla su po tri učenika/ce osnovnih i srednjih škola. Iako su svi kandidati pokazali hvalevrijedan angažman, radna skupina je ocijenila kako se ove dvije učenice ipak  u prednosti pred ostalima koji su ušli u najuži krug natječaja. Lamija Belošević bila je uz humanitarne akcije, uključena u projekt Glazbom protiv nasilja, u organizaciju koncerta Ruka prijateljstva, a u svojem se djelovanju istaknula i osnovka Katja Komazec.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, koji je ujedno i čelnik ovog odbora izjavio je kako mu je žao da se ne može nagraditi više kandidata, no kako u tom slučaju onda ionako ne bi bila prava borba za prvu nagradu.

Za koncert klapa 145.000 kuna

Odbor je prihvatio pokroviteljstvo nad Svečanim koncertom „Pismo moja hrli tamo“na kojem će 23. studenoga  u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nastupiti klape pobjednice s Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Kosor je istaknuo kako se ovaj koncert već 29. godinu održava u suradnji s Gradom Omišem te da je zbog recesije iznos potpore za koncert smanjen na 145.000 kuna (svojedobno je koncert bio sufinanciran sa 300.000 kuna).

Članica Odbora Tatjana Holjevac ocijenila je kako se ovakva manifestacija mora podržati, s obzirom da je riječ o našoj tradiciji, a Kosor je pozvao građane da dođu posjetiti ovu manifestaciju u što većem broju.

Na sjednici je prihvaćeno i počasno pokroviteljstvo Gradske skupštine nad 10. plivačkim mitingom za najmlađe te pokroviteljstvo nad dodjelom godišnjih nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika  u iznosu od 20.000 kuna.

Skupštini će biti predloženo da s iznosom od 50.000 kuna podmiri dio organizacijskih troškova  41. Međunarodni plivački miting „Mladost 2013.“. Darinko Kosor je ukazao kako se također radi o manifestaciji s dugom tradicijom, dodavši kako bi ovako važna događanja trebala imati podršku države, odnosno ministarstva i nadležnog gradskog ureda. „Sama Gradska skupština sa svojim skromnim sredstvima ne može biti pokrovitelj velikih događanja jer nemamo sredstava za to“, rekao je Kosor, zaključivši kako bi se Skupština u sufinanciranje ovakvih događanja trebala uključivati tek sa simboličnim iznosima.  (B. Jagačić)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni