U ZG Forumu predstavljene moguće tranformacije Gradske klaonice

U ZG Forumu predstavljene moguće tranformacije Gradske klaonice

Partneri u provedbi Programa bili su Arhitektonski fakultet u Sarajevu, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Fakultet za arhitekturu u Ljubljani

Izložba studentskih radova “Rethinking Industrial Sites: stručno-znanstvena analiza prostornih mogućnosti kompleksa nekadašnje Gradske klaonice i stočne tržnice u Zagrebu” otvorena je danas u ZGForumu.

Program Rethinking Industrial Sites pokrenuo je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada 2014. u ime Grada Zagreba, a odvijao se u sklopu matičnog projekta Muzeja grada Zagreba – Zagrebačka industrijska baština: povijest, stanje, perspektive (2009. – 2015.) koji je usredotočen na istraživanje, prezentaciju i popularizaciju industrijskog naslijeđa Zagreba.

Partneri u provedbi Programa bili su Arhitektonski fakultet u Sarajevu, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Fakultet za arhitekturu u Ljubljani.

Studenti sa spomenuta četiri fakulteta istraživali su prostorne mogućnosti transformacije kompleksa nekadašnje Gradske klaonice i stočne tržnice u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Program je realiziran kroz grupni rad studenata u okviru izborne nastave na četirima partnerskim institucijama tijekom zimskog semestra akademske godine 2014/2015., a koncipirao ga je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Uvodni govor u ime Gradskog ureda za strategijsko planiranje održala je pročelnica Jadranka Veselić Bruvo, koja je naglasila je kako joj je posebno zadovoljstvo vidjeti izložene izuzetno zanimljive rezultate rada mladih kolega arhitekata, te se još jednom zahvalila provoditelju programa Muzeju grada Zagreba na odličnoj i stručnoj suradnji, te cijenjenom Ocjenjivačkom sudu.

Nakon otvorenja uzvanici su sa velikim zanimanjem razgledali studentske radove čiji je naglasak stavljen na definiranje održive namjene, te na planiranje prostora u korist građana, kao i na ispunjenje razvojnih interesa za razvoj Grada. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni