U Zaprešiću otvorena 15. županijska izložba cvijeća

U Zaprešiću otvorena 15. županijska izložba cvijeća

Na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću danas je otvorena 15. izložba cvijeća Zagrebačke županije. Suncokreti, hortenzije, karanfili, pelargonije, ukrasni kaktusi te brojne šarene trajnice i ljetnice dio su ponude ove tradicionalne izložbe cvijeća na kojoj sudjeluje 14 izlagača, članova Udruge »Maćuhica« koji će cvijeće prodavati tijekom cijelog vikenda.

U ime Zagrebačke županije izložbu je otvorio župan Stjepan Kožić koji je tom prigodom rekao kako se danas se u Županiji proizvodnjom cvijeća bavi 50-tak proizvođača.

»Iako je u ovoj djelatnosti krajnji proizvodi ‘čista ljepota’ moramo biti svjesni da iza svakog cvijet i sadnice, stoji izniman trud te svakodnevna borba za opstanak na tržištu«, istaknuo je Kožić dodavši kako je u tijeku 6 milijuna kuna vrijedan natječaj za poljoprivredne proizvođače za nabavu nove opreme, sadnog materijala i bilja, gradnju proizvodnih objekata i sl.

Otvorenju izložbe nazočili su i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan te gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Osim prodajnog, izložba ima i ocjenjivački karakter, a traje do nedjelje, 26. svibnja te ju se može posjetiti od 10 do 20 sati. (ZG-m)