U Zagrebu započinje i cijepljenje djece protiv koronavirusa

U Zagrebu započinje i cijepljenje djece protiv koronavirusa

Od ovog tjedna u Zagrebu se protiv koronavirusa mogu cijepiti i djeca od navršene 5. godine života, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Školsku djecu do navršenih 12 godina roditelji mogu naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, a za cijepit će ih nadležni liječnici školske medicine. Roditelji koji žele cijepiti djecu predškolske dobi trebaju se javiti izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine.

Djeca u dobi od 12 do 18 godina mogu se, kao i do sada, cijepiti na cijepnim punktovima u Zagrebu.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama. Preporučuje se cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika korone te djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti. Cijepljenje se preporučuje i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.

Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći na ovoj poveznici (.pdf). Za sva dodatna pitanja roditelji se mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni