U Zagrebu započela kampanja “Postani policajac/policajka”

U Zagrebu započela kampanja “Postani policajac/policajka”

(FOTO: PU zagrebačka)

Na području Policijske uprave zagrebačke provode se aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“.

Aktivnosti se provode s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Nositelj kampanje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik”.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su tako kroz tjedan predstavili sadržaj kampanje učenicima drugih razreda nekoliko srednjih škola. Riječ je o Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi, Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi, Upravnoj školi u Zagrebu, Športskoj gimnaziji, Srednjoj školi Jelkovec i Školi za cestovni promet.

Učenici su sa znatiželjom dočekali policijske službenike te s njima započeli interakciju o aktivnostima i poslovima policije, navode u PUZ-u. Srednjoškolci su su ispričali i svoja iskustva s policajcima i razmišljanja o važnosti policijskog posla za sigurnost cjelokupne zajednice.

S ciljem informiranja i promidžbe kampanje, aktivnosti se nastavljaju provoditi i u drugim školama kojima su osnivači Grad Zagreb i Zagrebačka županija. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni