U Zagrebu proradila nova klizišta

U Zagrebu proradila nova klizišta

Rano jutros došlo je do klizanja dijela brda na Dubravkinom putu u parku Tuškancu u središtu Zagreba

U Zagrebu se aktiviralo najmanje 15 novih klizišta, prenosi HTV. Oko devet sati u Sesvetama, u naselju Prekvršje, Kralji 35 također je došlo do klizanja tla, u blizini dvije kuće. O tome su obaviještene nadležne službe.

Rano jutros došlo je do klizanja dijela brda na Dubravkinom putu u parku Tuškancu u središtu Zagreba. Obilne kiše i nestabilnost tla izazvali su otklizavanje dva metra asfalta što je dovelo i do klizanja stabala nadomak parkirališta kod Ljetne pozornice, izvijestile su Hrvatske šume. Nagnuta stabla prijete parkiralištu i pristupnoj cesti. Hrvatske šume zatvorile su dio na kojem je ugrožena sigurnost ljudi.

U Zagrebu na Aleji Bologne od križanja s Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog radova na sanaciji klizišta, zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom.

Zbog velikih količina padalina koje su uzrokovale stvaranje nekontroliranih bujica, odronio se dio kolosijeka između kolodvora Križevci i kolodvora Lepavina na pruzi Dugo Selo-Botovo te između kolodvora Novi Marof i Turčin na pruzi Bedekovčina-Čakovec, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice. Zatvorene su dionice pruge Križevci-Koprivnica i Novi Marof-Varaždin. Do daljnjega između Križevaca i Koprivnice te Novog Marofa i Varaždina putnici se prevoze autobusima, a putnički vlakovi na tim relacijama kasne oko 15 minuta. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni