U Zagrebu otvorena post-COVID poliklinika

U Zagrebu otvorena post-COVID poliklinika

(Ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti primarijus doc. Marinko Artuković daje izjavu za novinare / Foto: Facebook)

U prostorijama Doma zdravlja-Istok u Hirčevoj 1 danas je otvorena post-COVID poliklinika Specijalne bolnice za plućne bolesti gdje će se zasad dnevno liječiti desetak pacijenata.

Polikliniku su otvorili ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti primarijus doc. Marinko Artuković i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U Specijalnoj bolnici se do sad liječilo više od 2550 post-COVID pacijenata, kazao je Tomašević po otvorenju, dodavši kako smo sada u situaciji kada se moramo boriti ne samo s time da se što manje ljudi zarazi koronavirusom, već i s posljedicama koje on ostavlja.

Primarijus Artuković je najavio kako se očekuje da će tijekom siječnja 2002. krenuti puni pogon post-COVID poliklinike angažiranjem sa specijalistima iz više područja te je pretpostavio da će poliklinika tada skrbiti o dvadesetak pacijenata dnevno.

Poliklinika je namijenjena svima koji su preboljeli COVID-19, a bolest je ostavila dugotrajne posljedice na zdravlje. Najčešći simptomi koji se primjećuju u osoba koje su preboljele COVID-19 vezane su za dišni sustav. Ostali simptomi koji se pojavljuju u pacijenata koji su preboljeli  akutnu fazu bolesti COVID-19 su dugotrajan gubitak osjeta okusa i mirisa, kroničan umor, malaksalost, poremećaj pamćenja i koncentracije, bolovi u mišićima i zglobovima, noćno znojenje, glavobolje, kožni osip ili gubitak kose. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni