U Zagrebu otvoren 2. ESTEC – najveći godišnji skup studenata elektrotehnike i računarstva u Europi

U Zagrebu otvoren 2. ESTEC – najveći godišnji skup studenata elektrotehnike i računarstva u Europi

Marko Delimar, prodekan za nastavu FER-a poručio je da nova generacija elektrotehničara treba preuzeti odgovornost za izgradnju bolje budućnosti. »Na vama je da inovirate, da pronalazite rješenja, implementirate nove tehnologije i korak po korak stvarate bolji svijet«, rekao je

»Hrvatski IT i STEM sektor u posljednjem desetljeću bilježe značajan rast, a stručnjaci na području elektrotehnike i računarstva postaju jedan od najtraženijih kadrovskih resursa na hrvatskom tržištu rada«, rekla je u ponedjeljak zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u Studentskom centru Stjepan Radić na otvorenju 2. EESTEC kongresa studenata elektrotehnike i računarstva.

Studentski centar će u tjedan dana okupiti preko 100 domaćih i stranih studenata elektrotehnike i računalnih znanosti koji će tijekom trajanja raspravljati o pitanjima važnim za napredak organizacije kao i o aktualnim pitanjima u struci.

Predsjednica EESTEC-a Natalie Saranti je istaknula da je ovaj kongres najveći godišnji skup studenata elektrotehnike i računalnih znanosti u Europi, a cilj mu je ojačati organizaciju, razviti i unaprijediti tehnološka rješenja te odrediti korake za ispunjavanje višegodišnjih planova rada. Domaćinstvom Kongresa zagrebački ogranak studentske udruge EESTEC LC ujedno obilježava i 10. godišnjicu postojanja.

Uz čestitke organizatorima na pripremi stručne konferencije, zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević izrazila je uvjerenje da će skup omogućiti kvalitetnu razmjenu stručnih znanja i iskustava te polučiti pozitivne rezultate i konstruktivne zaključke.

»Drago mi je što ova konferencija okuplja studente iz cijele Europe jer time dokazujemo da Republika Hrvatska i Grad Zagreb prate suvremene trendove na području ove struke te žele unaprijediti svoja znanja i vještine«, dodala je.

Marko Delimar, prodekan za nastavu FER-a pozdravio je sudionike i poručio da nova generacija elektrotehničara treba preuzeti odgovornost za izgradnju bolje budućnosti. »Na vama je da inovirate, da pronalazite rješenja, implementirate nove tehnologije i korak po korak stvarate bolji svijet. Starija generacija informatičara je tu da vam pomogne na tom putu, ali morate ga sami proći«, naglasio je. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni