U Zagrebu otklonjene poteškoće u isporuci struje

U Zagrebu otklonjene poteškoće u isporuci struje

Iz Hrvatske elektroprivrede su nešto iza 13 sati obavijestili kako je u Zagrebu vraćeno napajanje svim korisnicima koji su prijavili nestanak električne energije.

»Opskrba u čitavom gradu funkcionira normalno«, navode u HEP-u.

Napominju međutim da učestali naknadni potresi i nadalje dovode do novih lokalnih prekida napajanja i potrebe za dodatnim intervencijama, koje se odvijaju u vrlo složenim uvjetima jer je pristup energetskim objektima otežan.

»Napajanje dijelova elektroenergetskog sustava osigurano je privremenim rješenjima, a kompletna sanacija i obnova oštećenih dijelova sustava će se odvijati u narednom razdoblju kada okolnosti to dopuste«, dodaje se u priopćenju.

Na području Petrinje i okolice u ovom su trenutku izvan pogona ostala tri dalekovoda s pripadajućih 79 trafostanica. Zbog uništene niskonaponske mreže u Petrinji i okolnim selima bez opskrbe još uvijek oko 1300 korisnika. Na području Gline napajanje nema oko 200 korisnika. Na području Siska i okolice bez napajanja je ostala još jedna trafostanica koja opskrbljuje oko 200 korisnika.

U Termoelektrani-toplani Sisak u tijeku je otklanjanje uočenih oštećenja, a opskrba kupaca toplinskom energijom u Sisku osigurava se iz HEP-ove Bioelektrane-toplane.

Jučerašnji kvar u Elektrani-toplani Zagreb istoga je dana brzo otklonjen te su obje zagrebačke toplane u funkciji. Kao što je ZG-magazin već ranije izvijestio Nuklearna elektrana Krško je u stanju sigurnosne obustave rada. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni