U Zagrebu obilježen Svjetski dan kravate

U Zagrebu obilježen Svjetski dan kravate

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kravate, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otvorila je u subotu na središnjem zagrebačkom trgu Festival kravate, koji se održava u organizaciji Academie Cravatica.

Ovogodišnji Festival odvijat će se do 20. listopada, a programom je predviđeno vezanje kravata i rubaca na pedesetak zagrebačkih spomenika, Velika smjena straža Zdruga povijesnih postrojbi s kravatom na Trgu sv. Marka, izložba Kravata – simbol predsjedanja EU koja će biti otvorena 17. listopada u Hrvatskom Saboru, Smjena straže Kravat pukovnije te svjetlosne projekcije na temu kravate na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Velika smjena straže Zdruga povijesnih postrojbi s kravatom

Na trgu svetog Marka, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić prisustvovala je Velikoj smjeni straže Zdruga povijesnih postrojbi s kravatom, koja se održala u okviru Festivala kravate.

U Smjeni straže sudjelovali su Počasno-zaštitna bojna Hrvatske vojske, Zrinska garda iz Čakovca, Turopoljski banderij te Počasna satnija Kravat-pukovnije. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni