U Zagrebu nošenje maski na otvorenom ipak neće biti obvezno

U Zagrebu nošenje maski na otvorenom ipak neće biti obvezno

(Foto: zagreb.hr)

„Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana prijedlogom da se po prvi puta uvede nošenje zaštitnih i medicinskih maski na otvorenom”, izjavila je Pavičić Vukičević

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u srijedu je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi izvijestila da je preuzela upravljanje Stožerom civilne zaštite Grada Zagreba i izmijenila prijedlog o obveznom nošenju maski na otvorenom koji je upućen Nacionalnom stožeru na usvajanje.

Naglasila je da je ona odgovorna osoba u Gradu Zagrebu i da ne bježi od te odgovornosti.

S mjesta načelnice Stožera tako je smijenjena zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

„Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana prijedlogom da se po prvi puta uvede nošenje zaštitnih i medicinskih maski na otvorenom”, izjavila je Pavičić Vukičević. Dodala je kako nije za obvezno nošenje maski na otvorenom, ali je upozorila da epidemiološka situacija u Zagrebu niti u Hrvatskoj nije dobra.

Podsjetila je da je tijekom jučerašnjeg dana na području Grada Zagreba 451 osoba bila pozitivna na koronavirus te dodala da će se vidjeti kakvi će biti daljnji trendovi.

„Ovo je također prilika ponovno pozvati naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske u zatvorenom prostoru, da držimo distancu jedni od drugih, dezinficiramo ruke i predmete s kojima dolazimo u doticaj. Molim vas da pazite sebe i svoje bližnje”, poručila je Pavičić Vukičević.

Naglasila je da brojke zaraženih rastu i one se moraju dovesti pod kontrolu, a kako je rekla to od svih zahtjeva pojačanu pažnju i odgovornost.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni