U Zagrebu još 4000 kućanstava bez plina

U Zagrebu još 4000 kućanstava bez plina

Hrvatskoj treba jedinstveni zakon i fond za hitne intervencije nakon elementarnih nepogoda, smatraju u GLAS-u

 Nakon jakih potresa koji su jutros pogodili Petrinju, Sisak i šire sjeverozapadno područje Hrvatske, javili su se iz GLAS-a. Smatraju da je ova situacija još jedno pokazala da Hrvatskoj treba zakon koji će omogućiti hitne i primjerene reakcije nakon svih elementarnih nepogoda.

»Donošenje zakona i drugih propisa od slučaja do slučaja je neracionalno. Uz to, tome može biti sporo i na koncu malo kome i malo čemu pomoći. Najbolji i najtužniji primjer je Zakon o obnovi Zagreba i okolice, koji devet mjeseci nakon potresa i gotovo četiri nakon donošenja«, navode u GLAS-u.

Štoviše, dodaju kako taj zakon nije omogućio da obnova započne. Građanima tako nisu riješeni ni hitni popravci pa 4000 kućanstava u Zagrebu i dalje živi bez plina.

Zato smatraju da u Hrvatskom saboru treba što prije donijeti Zakon koji se može primijeniti na sve situacije velikih elementarnih nepogoda. Barem u dijelu koji pokriva hitne sanacije i zbrinjavanje pogođenih građana.

A da bi takav zakon bio smislen i svrsishodan svakako treba osigurati i novac kroz jedinstveni fond za hitne intervencije nakon elementarnih nepogoda, poručili su iz GLAS-a (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni