U Zagrebu će se graditi prvi hostel za gluhe i nagluhe osobe

U Zagrebu će se graditi prvi hostel za gluhe i nagluhe osobe

Hostel bi trebao imati kapacitet za 20 do 30 osoba i imao bi edukacijsku dvoranu i restoran, a zaposlenici bi bile gluhe i nagluhe osobe.

Predstavnici udruge Svijet tišine susreli su se jučer u gradskoj palači Dverce sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim suradnicima, a povod susreta bila je inicijativa udruge za gradnju prvog europskog hostela za gluhe i nagluhe osobe u Zagrebu.

„Gradski uredi koji će sudjelovati u ovom projektu imat će puno posla, a prva stvar na popisu je pronaći adekvatno zemljište, veličine barem 2000 metara kvadratnih. Ono što je najvažnije, Zagreb će prvi u Europi dobiti hostel za gluhe i nagluhe osobe“, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna te je dodala kako će projekt aplicirati za financiranje iz fondova Europske Unije.

Predsjednica udruge Svijet tišine Vanda Šagovac izrazila je zadovoljstvo zbog potpore gradskih čelnika u namjeri da se izgradi hostel za gluhe i nagluhe osobe. Hostel bi trebao imati kapacitet za 20 do 30 osoba i imao bi edukacijsku dvoranu i restoran, a zaposlenici bi bile gluhe i nagluhe osobe.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni