U Zagrebu će biti provedena analiza dijelova srušenog aviona MiG-21

U Zagrebu će biti provedena analiza dijelova srušenog aviona MiG-21

(Foto: MORH/ M. Čobanović)

Dijelovi aviona MiG-21 koji se srušio 6. prosinca tijekom obuke na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji izvučeni su i dopremit će se u Zagreb na analizu.

U izvlačenju ostataka srušenog zrakoplova sudjelovali su pripadnici Zapovjedništva za potporu sa sredstvima za prijevoz i utovar (dizalice, kamioni i labudice).

Podsjećamo, nakon pada aviona MiG-21, na terenu su odmah angažirane operativne snage sustava civilne zaštite. U operaciju traganja i spašavanja pilota uz pripadnike Hrvatske vojske uključile i ostale sastavnice sustava Domovinske sigurnosti.

Dijelovi aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji se srušio prije dva dana na području Virovitičko-podravske županije izvučeni su i cestovnim putem prevoze se do Zagreba | Foto: MORH/ M. Čobanović

Piloti su pronađeni u rekordno kratkom roku te su medicinski zbrinuti zahvaljujući brzoj reakciji svih službi uključenih u potragu. U navedenim aktivnostima na terenu od 6. do 8. prosinca bilo je angažirano ukupno oko 200 osoba.

Nakon nesreće pristupilo se traganju za ostacima zrakoplova koji su i locirani te su nakon provedenog očevida koje je provelo nadležno Državno odvjetništvo uz stručnu potporu pripadnika Kriminalističke Vojne policije izvučeni i prevoze se u Zagreb gdje će se nastaviti istraga i provoditi daljnje analize, priopćilo je Ministartvo obrane RH. (ZG-mag)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni