U Zagrebu 8000 nezaposlenih starijih od 50 godina

U Zagrebu 8000 nezaposlenih starijih od 50 godina

U Gradskoj upravi u ponedjeljak je održana 2. sjednica zagrebačkog Gospodarsko-socijalnog vijeća, tripartitnog tijela kojemu je cilj vođenje gospodarski, socijalno, porezno i razvojno usklađene politike te poticanje sklapanja i primjene kolektivnih ugovora na području Zagreba te razmatranje pitanja od interesa za sve socijalne partnere.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je istaknula da se na sjednici raspravljalo o već postojećim mjerama zapošljavanja te o novim koje se odnose na zapošljavanje pripravnika u suradnji s obrtničkim i ostalim komorama. »Posebnu pažnju ćemo posvetiti zapošljavanju osoba s više od pedeset godina kojih je u Zagrebu nezaposleno oko osam tisuća te zapošljavanju osoba s invaliditetom«, dodala je zamjenica. Od 2014. do danas u Zagrebu se bilježi značajan pad nezaposlenosti, naglašeno je na sjednici.

Nakon konstituirajuće sjednice ovo je prvi radni sastanak na kome se raspravljalo o mjerama aktivne politike zapošljavanja, rekao je Igor Škrgatić, predsjednik GSVGZ-a te je pripomenuo da će se na sljedećoj sjednici osnivati radna tijela povjerenstva koja će se baviti konkretnim problemima i koja će se sastajati češće.  (zagreb.hr/zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni