U Zagrebu 3021 osoba zaražena koronavirusom

U Zagrebu 3021 osoba zaražena koronavirusom

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo broj oporavljenih od koronavirusa u Zagrebu je 14.887, što je 369 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« obavljeno je 1266 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 427 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 586 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je 823 osobe, priopćili su iz »Štampara«.

Od 586 obrađenih pozitivnih osoba: 180 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 229 osoba su kontakti COVID pozitivnih, šest je osoba doputovalo iz BiH, Crne Gore i Ukrajine. 23 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 54 osobe obrada je još u tijeku. Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod četiri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 39 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne osobe moguće je izlaganje tijekom sportskih aktivnosti.

U šest domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi sedam korisnika i dvije zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik na žalost preminulo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 15 učenika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 264 učenika osnovnih te 301 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Zaključno, trenutno je u Zagrebu 3021 aktivan slučaj. (ZG-magazin)