U Zagrebu 12 % više turista nego lani!

U Zagrebu 12 % više turista nego lani!

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u lipnju bilježi 11 % više dolazaka te 10 % noćenja, nego u lipnju 2014. godine. Registrirano je ukupno 104.173 dolazaka te 181.609 noćenja, a najbrojniji su bili gosti iz: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Velika Britanija i Kine.

Za razdoblje siječanj – lipanj 2015. godine, zabilježeno je ukupno 428.330 dolazaka što je za 12 % više te 753.443 noćenja što je proast od 11 %, u usporedbi s istim periodom prošle godine. Stranih gostiju bilo je za 14 % više (340.031 dolazaka), a ostvarili su 12% više noćenja (588.097). U prvih šest mjeseci, najviše dolazaka zabilježili su gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Bugarske.

Ove izvrsne rezultate dodatno potvrđuje indijsko izdanje časopisa National Geographic Traveller za srpanj u kojem je objavljena reportaža o Zagrebu na čak pet stranica. Reportaža je nastala kao rezultat studijskog putovanja indijske novinarke Kiran Mehta u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, a koja je boravila u našem gradu prošle godine.

Turistička zajednica grada Zagreba nizom aktivnosti, nastoji pozitivni trend i dalje osnaživati pa je, tako, za ovo ljeto osvježila svoju popularnu i nedavno međunarodno nagrađenu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There s dvjema novim rutama Arty Zagreb i Novi Zagreb. Ruta Novi Zagreb turistima otkriva Zagreb s druge strane Save, dok u ruti Arty Zagreb posjetiteljima svoja omiljena mjesta predstavljaju poznati zagrebački umjetnici. Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu. Do sada ju je preuzelo više od 10.000 korisnika. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni