U Zagrebačkoj županiji na snazi mjere obrane od poplave

U Zagrebačkoj županiji na snazi mjere obrane od poplave

Predstavnici Hrvatskih voda izvijestili su da se tijekom vikenda mogu očekivati uvođenje redovnih, odnosno, prema potrebi, izvanrednih mjera poplave na području Zagrebačke županije

Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije u petak je održao sjednicu s ciljem kvalitetne pripreme mjera obrane od poplave.

Zbog povećanih oborina i rasta vodostaja Save i Kupe te bujičnih voda, na području Zagrebačke županije trenutno su na snazi mjere pripremnog stanja te redovne mjere obrane od poplave.

Sve operativne službe u stanju su pripravnosti, na terenu se raspoređuju vreće s pijeskom i rade zečji nasipi, a vatrogasci su tijekom proteklih 24 sata imali više od 80 intervencija.

Predstavnici Hrvatskih voda izvijestili su da se tijekom vikenda mogu očekivati uvođenje redovnih, odnosno, prema potrebi, izvanrednih mjera poplave na području Zagrebačke županije. Tijekom noći sa 17. na 18. listopada na mjernoj postaji Kupa Farkašić očekuje se vodostaj od 991 cm. Istaknuto je kako se zbog uspora Kupe na Odru očekuje povratni efekt na Odri što može uzrokovati plavljenje Čičke Poljane.

Iz Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije mole građane da prate medije kako bi se, prema potrebi, mogli na vrijeme ppripremiti zapoduzimanje mjera osobne zaštite.

Nakon sjednice načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević sa suradnicima uputio se u obilazak terena. U 16:00 h obići će Pisarovinu, a u 18:00 h Čičku Poljanu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni