U Zagrebačkoj županiji izabrana tri gradonačelnika

U Zagrebačkoj županiji izabrana tri gradonačelnika

U prvom krugu izabrani su gradonačelnici  Velike Gorice, Jastrebarskog i Samobora

Prema privremenim neslužbenim podacima za lokalne izbore u Zagrebačkoj županiji u prvom krugu izbora izabrani su gradonačelnici Velike Gorice, Jastrebarskog i Samobora, gdje su pobijedili kandidat HDZ-ve koalicije Dražen Barišić (51,69 %), SDP-ove koalicije Zvonimir Novosel (56,00 %) te kandidat koalicije HSS-SDP Krešo Beljak (66,11 %), dok će se u ostalih šest gradova županije održati drugi krug izbora.

Za gradonačelnika Ivanić Grada borit će se kandidat HDZ-ove koalicije Javor Bojan Leš kojemu je za pobjedu u prvom krugu nedostajalo samo 0,49 % glasova. Protukandidat mu je kandidat lijeve koalicije SDP-HSU-HSLS Borislav Kovačić koji je osvojio 26,97 % glasova.

U Svetom Ivanu Zelini snage će odmjeriti Vlado Žigrović (HDZ-HSLS-HSS) koji je dobio 40,66 % i Hrvoje Košćec (SDP-HNS-HSU) koji je osvojio 35,90 % glasova.

Za gradonačelnika Vrbovca borit će se kandidat HDZ-a i HSU-a Vladimir Bregović (37,84 %) i HSS-ovac Dejan Jaić (19,84 %).

U Zaprešiću su kandidati Željko Turk (HDZ-HSS-HSP) koji je u prvom krugu dobio 44,26 % i Danijel Saić (SDP-HSU-HSLS) s osvojenih 24,52 %.

Za gradonačelnika Dugog Sela nadmetat će se kandidat koalicije HDZ-a, HSS-a i HSP-a Stipo Velić (41,93 %) te SDP-a i HSU-a Stjepan Štefinovec (28,72 %)

HDZ-ovac Drago Prahin (41,43 %) i Romana Semenić iz koalicije SDP-HNS-HSU (30,26 %) kandidati su za gradonačelnika Svete Nedjelje.

Neslužbeni rezultati prvog kruga loklanih izbora pokazuju također  da će u osam županija na čelu biti župani iz redova HDZ-a i njegovog koalicijskog partnera HSS-a, u dvije županije iz SDP-a, dok će vodeći ljudi ostalih županija biti izabrani u drugom krugu.

Župan Zagrebačke županije ponovno je Stjepan Kožić (HSS, HDZ, HSP AS, DC, BUZ, ZS, SP, Zelena lista) s osvojenih 56,32 % glasova. Ivana Posavec Krivec (SDP, HNS, HSU, HSLS) dobila je 28,88 %, Željko Širanović (HSP) 5,07 %, a Milan Krilić (A HSS) 4,40% glasova.   (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni