U zagrebačkoj “marini” izloženo dvjestotinjak plovila

U zagrebačkoj “marini” izloženo dvjestotinjak plovila

(Foto: www.zagreb.hr)

“Na sajmu predstavljamo gumenjak Salpa Gran Soleil 23 i motorni gliser Salpa 23 X. Ove godine smo ugodno iznenađeni, jer su nas već u prvih pola sata od početka sajma okupirali potencijalni kupci“, rekla nam je Jasmina Čerina iz Arch Internationala

Ivana Vranješ

Gradonačelnik Milan Bandić danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio 27. zagrebački sajam nautike i 10. međunarodni sajam gastronomije, hoteljesko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh. Tom prilikom zahvalio je Zagrebačkom velesajmu na dobroj organizaciji ova dva međunarodna sajma te je pozvao posjetitelje da ih posjete u što većem broju.

„Zagrebački velesajam započinje kalendarsku godinu s najvećim sajmom nautike. Nautika je jedini kontinentalni sajam i prava marina u srcu Zagreba“, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić. U šest paviljona predstavlja se više od 200 atraktivnih plovila. Osim hrvatskih brodograditelja svoje modele plovila predstavljaju i inozemni brodograditelji preko zastupnika. Na sajmu Nautika uz jedrilice čamce i glisere predstavlja se i oprema za plovila, odjeća i obuća za podvodni lov i ribolov.

„U pet dana na 19 000 četvornih metara izložbene površine okupilo se 455 izlagača iz 25 zemalja. Rast direktnog učešća izlagača je 4 posto dok je rast izložbene površine veći od 10 posto. Sajamski rast je pokazatelj rasta tangiranih industrija, a ujedno i potvrda da je Zagrebački velesajam svojim ponašanjem i djelovanjem te povećanom kvalitetom sajamske usluge u dvije posljednje godine povratio povjerenje izlagača i posjetitelja“, istaknula je Tomšić. Zahvalila je Gradu bez čije pomoći Zagrebački velesajam ne bi postigao ovakve rezultate.

Na sajmu Nautika drugu godinu zaredom predstavlja se tvrtka Nautička milja iz Kaštel Gomilice.

„Predstavljamo brod za sport, rekreaciju i ribolov Fortis 590. To je brod domaće proizvodnje i za njega je iznimno veliki interes, sa standardnom opremom cijena mu je 54.800 kuna. Ovaj brod kupuju ribolovci, ali rekreativci, ljudi željni avanture. Osim u Hrvatskoj za njega su zainteresirani u Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji. Kupci nam se obično javljaju nakon dva-tri tjedna od sajma kada sagledaju sve cijene. U travnju planiramo izgradnju novog modela broda“, rekla je Veronika Blažević iz Nautičke milje.

Ove godine vlada pojačan interes za plovila

Tvrtka Arch Internarional d.o.o. je slovenski prodajni zastupnik za Salpa plovila. “Riječ je o poznatom talijanskom proizvođaču koji proizvodi brodove od 7 do 17 metara dužine. To su motorna plovila, od gumenjaka do motornih jahti od 52 stope. Na sajmu predstavljamo gumenjak Salpa Gran Soleil 23 i motorni gliser Salpa 23 X. Ove godine smo ugodno iznenađeni, jer su nas već u prvih pola sata od početka sajma okupirali potencijalni kupci. Inače, kupci u Hrvatskoj se interesiraju za glisere za dnevna krstarenja. Ima zainteresiranih kupaca koji koriste plovila za obiteljske svhe,ali i pravnih osoba“, rekla je Jasmina Čerina iz Arch Internationala.

Također i sajam Hotel&Gastroteh izaziva svojom ponudom veliki interes posjetitelja, a ove godine je prisutan 81 izlagač iz 10 zemalja.

Među izlagačima je i Mainardi food koja je distributer talijanskih prizvoda. “Proizvode distribuiramo hotelima i restoranima, a radi se o svim vrstama namirnica. To su proizvodi koji se teško nađu na hrvatskom tržištu, od talijanskih sireva, tjestenine do napitaka“, rekao nam je Igor Zagajski.

Na sajmu se predstavljaju i tradicionalni proizvodi nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a posjetitelji mogu kušati i tradicionalnu hranu koju pripremaju kuhati Bjelovarsko-bilogirske županije. Uz Nautiku i Gastroteh po treći puta se održava Festival maslina na kojem će tijekom vikenda biti predstavljeno preko 300 uzoraka ulja koje će posjetitelji moći degustirati.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje,  25. veljače.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni