U Zagrebačkoj katedrali raritetna izvedba W. A. Mozarta

U Zagrebačkoj katedrali raritetna izvedba W. A. Mozarta

„Bit će to izvedba koja se ne smije propustiti, stoga dođite u nedjelju 27.4. do Kaptola i uživajte u Mozartovoj glazbi“, poručuje maestro Igor Tatarević, jedan od najgorljivijih promicatelja opusa W. A. Mozarta u Hrvatskoj, koji će u nedjelju povesti brojne mlade glazbenike u velikom zboru i orkestru u izvedbi ovoga velikog remekdjela genija iz Salzburga

Izvedbe Mozartove Velike mise u c-molu raritetne su i u svjetskim razmjerima, a izvedba koja se priprema za blagdan Bijele nedjelje 27. travnja novi je pothvat Zagrebačkog orkestra mladih koji će u Zagrebačkoj katedrali okupiti više od 150 mladih glazbenika.

„Bit će to izvedba koja se ne smije propustiti, stoga dođite u nedjelju 27.4. do Kaptola i uživajte u Mozartovoj glazbi“, poručuje maestro Igor Tatarević, jedan od najgorljivijih promicatelja opusa W. A. Mozarta u Hrvatskoj, koji će u nedjelju povesti brojne mlade glazbenike u velikom zboru i orkestru u izvedbi ovoga velikog remekdjela genija iz Salzburga.

Otvorenje s orguljama

Koncert s početkom u 20 sati otvorit će orguljaš Krešimir Haas Preludijem u g-molu oca njemačke orguljaške glazbe Dietricha Buxtehudea, a uslijedit će Mozartova Velika misa, djelo odmah uz bok slavnom Mozartovu Rekvijemu, jedinstveni umjetnički izraz skladateljeva religioznog duha, ali i ostvarenje iznimnih izvođačkih zahtjeva zbog čega će i ova izvedba bez sumnje izazvati posebno zanimanje i publike i kritike.

S duge liste gostujućih umjetnika maestro Tatarević ističe četvero mladih vokalnih solista – sopranistice Antoniu Dunjko i Martinu Đurđević, tenora Josipa Čajka i basa Filipa Severa, a s posebnim veseljem ističe suradnju ZOM-a s Mješovitim pjevačkim zborom Filozofskog fakulteta Concordia discors, zborom koji je u javnosti ostao zapamćen nakon uspjeha u HRT-ovu TV-showu Do posljednjeg zbora, ali koji se ističe i mnogim drugim nagradama i priznanjima.

Ulaz na koncert je slobodan, pa pozivamo građane da se odazovu u što većem broju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni