U zagrebački ZOO stigao prvi mravojed

U zagrebački ZOO stigao prvi mravojed

Mravojed je stigao iz Zoološkog vrta Cotswold u britanskom gradu Burfordu i riječ je o mužjaku starom godinu i pol

U Zoološki vrt grada Zagreba iz Velike Britanije je stigao divovski mravojed (Mymecophaga tridactyla) kojeg će građani moći upoiznati tijekom ovoga vikenda, između 11 i 17 sati ispred njegove nastambe u paviljonu »Duh monsunskih šuma«. Ovo je prvi mravojed u povijesti zagrebačkog ZOO-a i kako mu još nije dodijeljeno ime, njegovi timaritelji tvoreni su za prijedloge koje zaprimaju na Facebook stranici ZOO-a. Svoj prijedlog imena možete upisati u komentare sve do 18. listopada, nakon čega će timaritelji izabrati ime za koje vjeruju da najbolje odgovara novom stanovniku zoološkog vrta.

Mravojed je stigao iz Zoološkog vrta Cotswold u britanskom gradu Burfordu i riječ je o mužjaku starom godinu i pol.

Divovski mravojed najveći je od četiri vrste mravojeda, a ime mu razotkriva zadivljujuće mjere. Naime, od vrha njuške do kraja repa može doseći dužinu od dva metra. Nije agresivan, ali kada se osjeća ugroženo, može se žestoko braniti oštrim kandžama održavajući ravnotežu repom.

Spomenuti je sisavac ugrožena vrsta. Živi u tropskim šumama i na travnjacima Središnje i Južne Amerike, gdje može doživjeti 14 godina. Riječ je o samotnoj životinji. Ženke imaju potomke jednom godišnje, a mladunca povremeno nose na leđima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni