U zadnjih desetak dana zagrebačka policija riješila 72 razbojništva

U zadnjih desetak dana zagrebačka policija riješila 72 razbojništva

Nakon privođenja 23-godišnjaka došlo se do saznanja da je osumnjičeni, od 11. prosinca prošle do 8. kolovoza ove godine, na području Zagreba počinio još 39 kaznenih djela razbojništava

Zagrebačka policija je u zadnjih desetak dana riješila čak 72 razbojništva, uglavnom u trgovinama i kladionicama, osumnjičivši pritom trojicu mladića.

Naime, u subotu, nakon kaznenog djela razbojništva počinjenog uz verbalnu prijetnju u sportskoj kladionici u Vlaškoj ulici, policijski službenici su na kriminalističko istraživanje u službene prostorije priveli 23-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da je osumnjičeni, od 11. prosinca prošle do 8. kolovoza ove godine, na području Zagreba počinio još 39 kaznenih djela razbojništava.

Pet kaznenih djela počinio je uz prijetnju plastičnim pištoljima, koje je potom bacao te za počinjenje idućeg kaznenog djela kupovao novi, dok je ostala kaznena djela počinio uz verbalnu prijetnju, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni 23-godišnjak, 30 kaznenih djela počinio sam, a 10 s još jednim 23-godišnjakom koji je također doveden na kriminalističko istraživanje.

Isto tako, prije desetak dana, policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 32 kaznena djela razbojništva. Tijekom provedenog istraživanja utvrđeno da je kaznena djela činio od 13. siječnja do 28. srpnja ove godine u trgovinama, ljekarnama, poslovnici pošte, poslovnici lutrije te u pekarnici.

Sumnja se da je 19-godišnjak kaznena djela činio na način da je djelomično maskiran sunčanim naočalama i šilt kapom, ulazio u navedene objekte gdje je zaposlenicama, koje su se u pravilu nalazile same u objektu, prijetio pištoljem ili nožem i otuđivao novac. Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 97.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni