U Velikoj Gorici pokrenut jedinstveni program zrakoplovnog tehničkog školovanja

U Velikoj Gorici pokrenut jedinstveni program zrakoplovnog tehničkog školovanja

Program omogućuje polaznicima dobivanje osnovne tehničke dozvole B1 za održavanje zrakoplova, kao i inženjerske dozvole C1 za vođenje velikih pregleda na zrakoplovu

U Tehničkom središtu Croatia Airlinesa u utorak je predstavljen novi međunarodni program školovanja tehničkog osoblja, jedini takve vrste u Europi, koji je pokrenut u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica.

Radi se o projektu iznimnoga komercijalnog, ali i strateškog potencijala. Odobrila ga je i certificirala Europska agencija za civilno zrakoplovstvo (EASA) i očekuje se da će privući veliki broj polaznika iz cijelog svijeta.

Program je jedinstven po tome što polaznici, na jednome mjestu, dobivaju objedinjenu i teorijsku i praktičnu nastavu te mogućnost završetka školovanja stjecanjem akademske titule. Polaznicima  će se u dvije, odnosno tri godine, omogućiti da steknu licencu s kojom se mogu odmah zaposliti.

Konkretno, program omogućuje polaznicima dobivanje osnovne tehničke dozvole B1 za održavanje zrakoplova, kao i inženjerske dozvole C1 za vođenje velikih pregleda na zrakoplovu.

Osim toga, polaznicima se omogućuje i dobivanje dozvole za održavanje zrakoplova Airbus 320. Dakle, studentima je tijekom studija omogućeno da objedine teoriju i praksu, koja rezultira dobivanjem akademske titule inženjera prvostupnika.

U prvoj skupini školovat će se 12 polaznika iz Velike Britanije, Njemačke, Cipra, Pakistana i Bliskog Istoka.

Predviđa se sljedeće godine upisivati 50 studenata u ovakav program obuke koji će se odvijati u Velikoj Gorici na Veleučilištu i tehničkoj bazi na Plesu. Cijena od dvije tisuće eura godišnje ne bi trebala obeshrabriti polaznike jer mjesečne plaće u inozemstvu s ovakvim licencama dosežu pet tisuća eura. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni