U utorak se otvara 42. Interliber

U utorak se otvara 42. Interliber

Međunardoni sajam knjiga Interliber koji već 42 godine predstavlja središnje mjesto za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti te okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare bit održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 12. do 17. studenoga.

Paviljone 5, 6 i 7a i Kongresnu dvoranu Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 380 izlagača iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, Rusija, SAD, Slovenija, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Iz Velesajma poručuju kako ove godine bilježe povećanje broja izlagača za 18 %, a izložbenog prostora za 5 %.

Posjetitelje očekuje 200-tinjak pratećih programa. Među njima su predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni program te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara.

Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj Interliber se pozicionirao kao nacionalna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene.

Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je Znanje i učenje, čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16. studenoga).

Interliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja. Ove godine knjige će dobiti Osnovna škola kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Svečano otvorenje bit će 12. studenog 2019. godine u 11 sati u paviljonu 6. Sajam će otvoriti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Radno vrijeme Interlibera je od 10 do 20 sati, u petak i subotu do 21.00 sat, ulaz je besplatan, a za posjetitelje je besplatan i parking s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma.

Interliber, 42. međunarodni sajam knjiga održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni